Homemade suikervrije Granola

Mijn eigen favoriete homemade granola! Eentje die ik wekelijks maak en standaard in huis heb staan. Het recept is super makkelijk. Zorg dat je de ingrediënten in huis hebt en klaar ben je. Granola of muesli/cruesli uit de supermarkt bevat vaak veel suiker en onnodige toevoegingen. Wanneer je dit zelf maakt voorkom je onnodig die extra’s binnen te krijgen. Vaak ook nog eens goedkoper. Haal je noten lekker op de markt en zo heb je lekker een voorraad in huis. Warm kan ik er zelf moeilijk vanaf blijven.

Ingrediënten:

  • 100 gram grove havermout vlokken
  • 2 handjes kokosschaafsel
  • 50 gram cashewnoten
  • 50 gram pecannoten
  • 20 gram zonnebloempitten
  • 3 el lijnzaad
  • Kaneel
  • Beetje (keltisch) zeezout

*Wil je de granola toch wat zoeter maken? Voeg dan wat maple syrup of een beetje honing toe

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Neem een bakplaat met bakpapier
  3. Strooi alle ‘vaste’ ingrediënten op de plaat en mix door elkaar
  4. Voeg daarna ook de kaneel en het (keltisch) zeezout toe. Wees niet te zuinig met de kaneel
  5. Mix door elkaar en doe het in de oven voor ±20 minuten
  6. Haal het eruit wanneer het mooi goudbruin is geworden
  7. Laat de granola eerst goed afkoelen voor je het gaat verpakken. Hierdoor wordt het extra crunchy

Enjoy!

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.