Verse salade met zalm, spinazie & amandelen

Een heerlijk gevulde salade voor de lunch die slechts in 10 minuten op tafel staat. Je hoeft alleen even de zalm om en om te bakken. Een perfecte lunch die ervoor zal zorgen dat jij geen middagdip ervaart. De eiwitten en vetten in dit gerecht houden de bloedsuikerspiegel op peil en hierdoor blijf jij stabiel in energie. Ook prima koud te eten. Hierdoor kun je het de avond ervoor al klaarmaken en later meenemen. Easy as that!

Ingrediënten:

  • 2 grote handen verse spinazie
  • 25 gram ongezouten amandelen
  • 100 gram verse zalm
  • 2 el hüttenkäse
  • 1 el (verse) pesto
  • Beetje Parmezaanse kaas
  • Handje geraspte wortel
  • Halve citroen
  • Peper/zout naar smaak

Bereiding:

  1. Bereid de zalm in een pan en bak aan beide kanten gaar zodat de binnenkant lichtroze is
  2. Haal hem vervolgens uit de pan en trek voorzichtig de zalm in stukjes
  3. Neem een bord en leg hierin de verse spinazie samen met de geraspte wortel
  4. Voeg de zalm aan het bord toe
  5. Mix de hüttenkäse samen met de pesto en citroen in een kommetje, en doe dit als dressing over de salade
  6. Voeg eventueel wat Parmezaanse kaas toe en maak het af met de amandelen

Enjoy!

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.