Pompoencurry

Curry lovers opgelet! Deze vegetarische variant moet je proberen! Een heerlijke avondmaaltijd die binnen 40 minuten op tafel staat. Liever koemelkvrij? Vervang de Griekse yoghurt voor kokosmelk of vegan kookroom. Ook dit is super smaakvol. De mangochutney maakt het lekker fris. Eventueel kun je nog iets van extra rijst, een wrap of naanbrood toevoegen. Eet smakelijk!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 800 gram pompoenstukjes
  • 500 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 200 gram broccoli
  • 1 rode ui
  • 4 el mango chutney
  • 1 el garam masala (blikje 75gr Euroma by Jonnie Boer)
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje koriander (15 gram)
  • Wortelwrap/volkoren wrap (optioneel)

Bereiding:

  1. Snijd de ui in halve ringen. Verhit een beetje olie op het vuur en fruit hierin de garam masala 2 minuten. Voeg de ui toe en fruit ook 2 minuten
  2. Zet het vuur middelhoog en voeg de pompoenstukjes toe. Halveer grote bloemkoolroosjes en voeg samen met de broccoli toe. Roerbak 2 minuten
  3. Voeg de yoghurt toe, roer goed en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat in 25 minuten gaar worden met de deksel op de pan. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout
  4. Bestrooi de curry met de koriander en serveer met de mangochutney en eventueel een wrap, wat rijst of naanbrood
Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.