Spicey tofu met rode kool en zoete aardappel uit de oven

Een heel fijn en smaakvol vegan recept dat boordevol voedingstoffen zit. De combinatie is verassend lekker en door de tofu ook nog eens eiwitrijk. De zoete aardappel maakt het geheel af en levert super veel vitaminen, vezels en antioxidanten. Een super gezond maaltje die zeker de moeite waard is om te proberen!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 150 gram zoete aardappel
  • 120 gram spicey tofu
  • 200 gram rode kool
  • Handje ijsbergsla
  • 1 el (verse) pesto
  • Peper/zout
  • Tijm kruiden

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Snijd de zoete aardappel in reepjes, neem een bakplaat met bakpapier en dip één kant van de ‘zoete aardappelfrietjes’ in olijfolie
  3. Leg ze netjes op een rijtje naast elkaar op de bakplaat en bestrooi met wat zout, eventueel ook wat chilivlokken als je van pittig houd en tijm
  4. Doe ze daarna voor 50 minuten in de oven
  5. Verwarm ondertussen de spicey tofu in een pan met wat olijfolie/kokosolie
  6. Voeg de rode kool toe en roer zachtjes om en om tot de rode kool wat zachter is
  7. Neem een bord en verdeel hierover wat ijsbergsla
  8. Voeg wat verse pesto toe en eventueel kruiden naar smaak
  9. Serveer de tofu met rode kool en haal de aardappelfrietjes uit de oven
  10. Voeg dit samen en de maaltijd is klaar om gegeten te worden

Enjoy!

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.