Deze ziet er goed uit he? En nog gezond ook. Eet de kruidkoek als snack of besmeer met notenpasta. Vooral warm kan je er niet vanaf blijven. Uit deze kruidkoek haal je ongeveer 12 plakken. Je kunt de kruidkoek in plakjes snijden, verpakken en bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd een gezonde snack in huis. Perfect om mee te nemen voor onderweg.
Ingrediënten
- 100 gram volkoren spelt meel
- 200 gram havermout
- 100 gram (vegan) eiwitpoeder (smaak naar keuze, ik gebruikte chocolade)
- 2 eieren
- 325 ml (plantaardige) melk
- 2 el cacao poeder
- 45 gram gehakte cashewnoten
- 1,5 tl bakpoeder
- 1,5 tl koek- en speculaaskruiden
- 2 el agave- of maple syrup
- *optioneel: wat cacao nibs door het beslag voor een extra chocolade bite!
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 150 graden
2. Meng alle droge ingrediënten in een kom
3. Hak de cashewnoten fijn en doe deze erbij
4.Voeg vervolgens alle vloeibare ingrediënten toe aan de kom en meng alles door elkaar tot een glad beslag
5. Spray de cakevorm even in met bakspray/PAM spray of gebruik bakpapier
6. Verdeel het beslag netjes in de cakevorm
7. Zet de cake vervolgens voor ongeveer 30-40 minuten in de oven
8. Hou dit even goed in de gaten en check met een saté prikker of de binnenkant gaar is
Voedingswaarde per plak:
Kcal: 120
Koolhydraten: 13 gram
Vetten: 4,3 gram
Eiwitten: 10,4 gram