Last van een opgeblazen gevoel?

Stress is mogelijk de boosdoener, maar hoe komt dit? 🤷🏼‍♀️

Aan de hand van de reacties in het lichaam ga ik vertellen hoe dit veroorzaakt wordt.. 👇

1️⃣ Stress zorgt voor de aanmaak van cortisol (stresshormoon)

2️⃣ Minder maagzuur en verteringsenzymen worden afgegeven (deze zijn beide nodig om voeding optimaal te verteren & op te nemen

3️⃣ Schildklierfunctie daalt als reactie van cortisol Dit betekent dat alle metabole processen in het lichaam op een lager pitje komen te staan. Hieronder valt energieverbruik voor voedselvertering

4️⃣ Darmperistaltiek (beweging) verminderd en obstipatie, gisting & een opgeblazen gevoel kunnen ontstaan .Je kunt je voorstellen wat al deze reacties voor effect geven en het is dan ook logisch dat jij in een situatie van stress dit mogelijk ervaart. Mega vervelend, want bij het opstaan kan dit al aanwezig zijn zonder ook maar iets te hebben gegeten. Daar wil je vanaf! 

Mijn Mini E-book gericht op de darmen bevat o.a. 3 complete voedingsschema’s geschikt voor verschillende herstelfases. Dit gaat je helpen de darmen gezond te maken en producten beter te verdragen. 

Haal meer profijt uit je voeding, reken af met klachten en ervaar minder stress rondom voeding. Zo zonde van je energie & gesteldheid.

❗️Voor slechts €17,- kun je hiermee aan de slag en ontvang je ook nog eens een complete boodschappenlijst inclusief vervangers en ingedeeld aan de hand van koolhydraten, vetten, vetten, fruit en groenten.

Je kunt het E-book HIER bestellen!

Succes!

Liefs, Yvonne

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.