Onbekende klachten bij langdurig diëten

Herken jij de onbekende klachten bij langdurig diëten?

Een kcal tekort kan op langer termijn veel verschillende symptomen geven die vaak niet aan elkaar gelinkt worden.

Toch hebben ze in vele gevallen wel degelijk met het energietekort te maken.

Wanneer het lichaam te weinig energie heeft, zal het altijd voorrang geven aan functies die nodig zijn om ‘in leven’ te blijven. Dit zijn onze basale functies.

Vervelende klachten

Haargezondheid, vertering, lichaamstemperatuur en huidconditie zijn daar helaas geen onderdelen van. Dit is waardoor klachten zoals haaruitval, darmklachten, buikpijn, kouwelijkheid en acne kunnen ontstaan.

Cellen en weefsels krijgen te weinig energie om te herstellen en op te bouwen. Het metabolisme vertraagd en meer afvalstoffen ontstaan doordat onder andere vertering niet goed verloopt. De lever kan dit moeilijk verwerken en het lichaam gebruikt als oplossing de huid om deze afvalstoffen naar buiten te brengen. Interessant toch?

Mocht je deze klachten herkennen raad ik zeker aan hier iets mee te doen en de voedingsinname te verhogen wanneer je al een langere tijd in een kcal tekort zit of überhaupt weinig kcal tot je neemt. Het zal je verbazen wat voor effect dit heeft.

Mentale vrijheid

Daarnaast ga je natuurlijk mentaal veel lekkerder in je vel zitten. Je ervaart meer vrijheid, meer energie, meer gelukshormoon en een betere gemoedstoestand. Mede doordat zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfliefde belangrijke thema’s zijn die binnen de modules aan bod komen.

Ga jij voor de zoveelste keer je shampoo de schuld geven, een extra trui aantrekken of een dure crème aanschaffen? OF durf je de stap te nemen, jezelf eerlijk aan te kijken en de voedingsinname te verhogen?

Ik zou het wel weten!

Kan jij hierbij wat hulp gebruiken?

Het 10 weekse online VIP Traject ondersteund zowel in het ophogen van de inname als het verbeteren van deze gerelateerde klachten.

Vragen of wil je even checken of jij een goede match bent met dit traject? Je kunt altijd vrijblijvend een gesprek aanvragen via de volgende pagina: klik hier en scroll naar beneden!

Je kunt op elk gewenst moment met dit traject instappen.

VOL=VOL

Wie weet tot snel!

Liefs, Yvonne

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.