Ingrediënten voor 1 persoon:
- 150 gram broccoli
- 1/3 prei
- 1/4 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 200 ml water, gekookt
- chili kruiden
- peper
- verse basilicum of basilicum kruiden
Bereiding:
1. Stoom de broccoli beetgaar. Het is ook mogelijk om de broccoli in ongeveer 10 minuten te koken.
2. Snijd de prei en ui fijn
3. Neem een pan met een klein beetje kokosolie/olijfolie op het vuur en fruit hierin de prei en ui
4. Giet ondertussen de broccoli af of haal de broccoli uit het stoommandje
5. Pak een keukenmachine of staafmixer en giet hierin het water. Voeg volgens de broccoli toe.
6. Mix dit geheel door elkaar en voeg ook de kruiden en knoflook toe. Je kunt eventueel de dikte van de soep aanpassen door extra (kokend) water toe te voegen.
7. Giet dit in een kom en roer vervolgens de prei en ui hier doorheen. Mocht je de losse stukjes niet lekker vinden dan kun je dit voor de smaak ook mixen in blender.
Enjoy!
Tip: de soep is nu vegetarisch, maar je kunt natuurlijk ook iets van een eiwitbron toevoegen 🙂