Appel-Kaneel Cake met noten

Gezonde Cake! Een makkelijk en perfect tussendoortje, of gewoon als voedzaam ontbijt met wat notenpasta. Laag in koolhydraten, maar daarentegen wel zoet door de appel. Ideaal om ook onderweg mee te nemen in een bakje of wat aluminiumfolie. Kinderen zullen deze cake ook waarderen. Maak hem extra eiwitrijk met wat eiwitpoeder, maar deze kun je bij voorkeur ook achterwege laten.

Ingrediënten:

  • 2 appels
  • 350 gram amandelmeel
  • 100 gram cashewnoten of gemengde noten met rozijnen
  • 4 middelgrote eieren
  • 80 gram kokosolie, gesmolten
  • 3 tl kaneel
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 3 el honing of agave syrup
  • 1 schep (vegan) eiwitpoeder (LINK) (optioneel)
  • 2 tl bakpoeder

https://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8662&awinaffid=527959&p=https%3A%2F%2Fnl.myprotein.com%2Fclothing%2Fwomens%2Fnew-in.list

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden

2. Schil de appels en rasp deze fijn in een kom. Voeg vervolgens de amandelmeel, bakpoeder, kaneel en koek- en speculaaskruiden toe.

3.Hak vervolgens de noten met een mes in kleine stukken. Voeg dit ook toe aan de kom en roer alles goed door elkaar.

4. Klop met een garde de eieren in een andere kom. Voeg hier ook de kokosolie aan toe en roer vervolgens door elkaar. Daarna kan dit mengsel bij de andere ingrediënten. Roer dit geheel met een lepel

5. Neem een cakevorm en leg hier een stuk bakpapier in. Schep de cake mix hier op en verdeel de mix gelijkmatig over de vorm.

6. Bak de cake voor ongeveer 30-40 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat een reactie achter

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.