‘SLANK’ equals GEZONDHEID?!

Struggle jij ermee dat je jezelf vergelijkt met in jouw ogen; ‘slanke’ mensen? Om gelijk met de deur in huis te vallen.. een ‘slank’ lichaam van de buitenkant, zegt niets over hoe gezond iemand werkelijk van binnen is. Uiterlijk wordt vaak gebruikt als graadmeter, maar dit is letterlijk een vooroordeel.

Tuurlijk kan gewichtsverlies bijdragen aan een betere gezondheid, maar dit kan ook zeker een negatieve factor zijn. Denk maar eens aan drugsgebruik, alcohol, chemo therapie, eetstoornissen, etc.

We hebben ook allemaal wel die ene vriend of vriendin die alles kan eten wat hij of zij wilt. Oneerlijk, maar dit is helaas genetisch bepaald. Wel zegt dit totaal niks over de binnenkant van het lijf. Organen, bloedvaten, bloedglucose, iemand zijn gemoedstoestand, energieniveau, huid etc. dit kan wel helemaal niet zo optimaal zijn. Ze noemen dit ook wel; Skinny fat!

In zo’n situatie zie je vaak, wanneer deze mensen ouder worden en het metabolisme veranderd, hormonen veranderen, zij terecht komen in de overgang etc. verschillende klachten (al dan niet meer of erger) wel ontstaan. Hetgeen waar ze nooit bewust van hoefde te zijn (leefstijl), wordt nu opeens een grote verandering. Op latere leeftijd dit aanpassen is vaak erg moeilijk (niet onmogelijk). Tevens is voorkomen nog altijd beter als genezen. 

Voor de mensen die dus stiekem jaloers zijn, zie het juist als een voordeel dat je (eerder) bewust met je lijf omgaat. Goed voor jezelf zorgen, gezond eten, bewegen, voldoende slaap en stressreductie is een vorm van zelfliefde. Ooit op die manier ernaar gekeken? Mogelijk dat dit helpt om je mindset hierover te veranderen. 

Stel een doel die niet alleen  focust op gewicht, maar focust op gezondheid! Dan gaat het gewicht vaak vanzelf mee. 

Merk je dat dit in de weg staat en wil je je relatie rondom voeding en/of bewegen verbeteren? Ik help je graag binnen één van mijn coaching trajecten!

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.