Smoothiebowl met blauwe bessen en notenpasta

Een verfrissende smoothiebowl die zowel als ontbijt als bij de lunch gegeten kan worden. Zeker voor de liefhebbers van zoet is dit een hele smaakvolle. Vult super goed, is lager in kcal en werkt vaak heel fijn bij mensen met darmklachten. Dit omdat het lichaam minder moeite hoeft te doen om de maaltijd te verteren. Naar wens kun je extra groenten en/of superfoods toevoegen. Wil je meer verzadiging? Voeg dan nog een halve avocado toe. De eiwitpoeder kun je in dit recept ook weglaten.

Ingrediënten:

  • 150 gram bevroren blauwe bessen
  • 1 pak bevroren boerenkool uit het vriesvak (gebruik hiervan ongeveer 4 porties)
  • 30 gram (vegan) eiwitpoeder (smaak naar keuze, ik gebruikte vanille)
  • 150 ml water of amandelmelk
  • 10 gram notenpasta of pindakaas
  • 1 el chiazaad of hennepzaad
  • 1 el maca poeder (optioneel)

Toppings:

  • Fruit naar keuze
  • Granola/noten
  • Kokosschaafsel/cacao nibs
  • Notenpasta (deze kun je in het recept verwerken of er bovenop doen)

Bereiding:

  1. Gebruik een keukenmachine en doe hierin het water of de amandelmelk
  2. Voeg ook het bevroren fruit, boerenkool, eiwitpoeder, zaden en maca poeder toe
  3. De notenpasta/pindakaas kun je nu er doorheen doen of straks als topping gebruiken (voor meer creamy structuur raad ik aan notenpasta er doorheen te doen)
  4. Blend alles in de keukenmachine tot een gladde massa
  5. Wil je de structuur dikker dan voeg je eventueel ijsklontjes doe, wil je juist vloeibaarder dan voeg je extra water/amandelmelk toe
  6. Schenk de smoothie in een bowl, voeg toppings naar keuze toe en geniet van je verfrissend gezonde momentje!
Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.