Teveel gefocust op je lichaamsbeeld?

Heb jij wel eens last van teveel focus op je lichaam? Ik in ieder geval wel..

Iets wat heel lang voor mij moeilijk was, en nog steeds wel eens is. Een paar jaar geleden, toen ik begon met afvallen, was het ultieme doel om zo ‘dun’ mogelijk te zijn. Toen dit doel wat verschoof en ik meer aan krachttraining deed, veranderde de fixatie naar meer rondingen. Het doel en ook mijn focus veranderde naarmate ook het ideaalbeeld met de tijd veranderde. 

Hoe meer ik mij ging focussen op wat er NIET was.. Hoe meer ook de ontevredenheid over mezelf groeide.

Een totaal verkeerde manier van met je lichaam omgaan en versterkte vooral het negatieve zelfbeeld wat ik had. Het werd een obsessie die constant om mij heen werd gevoed. Iets wat ik toen totaal niet doorhad. Ik stond iedere ochtend als eerste in de spiegel te kijken naar hoe ik eruit zag, waarbij ik vervolgens op de weegschaal ging staan om bevestiging te vragen.  

Of ik mij nu goed of slecht over mezelf voelde, de weegschaal zorgde er altijd voor dat het alsnog niet goed genoeg was.

Een strijd die je altijd gaat verliezen als je alleen maar kijkt naar de buitenkant. Als jij van buiten wilt veranderen, zal je vooral ook je mindset aan mogen pakken. Je zal zien dat het perfecte lichaam veel dichterbij ligt als jij denkt en dat dit ook een gewicht is waar je lichaam gezond kunt zijn.

  • Sport om lekker in je vel te zitten, om je hoofd leeg te maken.
  • Geef jezelf voedzaam eten om gezond te kunnen zijn.
  • Geniet van een patatje om je verlangen te bevredigen.

Die balans maakt dat jij veel lekkerder in je vel komt te zitten. Niet omdat het moet, maar omdat jij het echt wil.

Verander de focus en wees positief over jezelf. Waar je ook staat..

In mijn Connect & Grow Podcast aflevering 4 seizoen 1 kun je hier meer over luisteren.

Klik HIER om te beluisteren!

Liefs!

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.