Ingrediënten voor 1 persoon:
· ½ aubergine
· ½ courgette
· 100 gram hüttenkäse
· 30 gram tomatenpuree
· 2 tomaten
· ½ ui
· 1 teentje knoflook
· Basilicum kruiden
· Peper en zout naar smaak
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Snijd de aubergine en courgette in dunne plakken (gebruik hiervoor een dun schiller, kaasschaaf of keukenapparaat)
3. Vet een ovenschaal in met een beetje kokosolie of olijfolie
4. Snijdt ook de ui, knoflook en de tomaten in dunne plakken
5. Begin in de ovenschaal te vullen met een laagje aubergine op de bodem
6. Beleg zo om en om alle producten en vergeet niet de tomatenpuree er netjes tussen te verdelen. Ook kun je de kruiden naar smaak extra toevoegen
7. Beleg de bovenkant af met hüttenkäse en basilicum kruiden
8. Laat alle ingrediënten voor 20 minuten in de oven gaar worden
9. Daarna is de lasagne klaar om gegeten te worden
Tip: als variatie kun je kip, (mager) rundergehakt of geitenkaas toevoegen