Vezels, kun je hier ook teveel van eten?

Wist jij dat je ook ‘teveel’ vezels kunt eten en dit niet altijd bevorderlijk is voor de darmgezondheid?

We krijgen allemaal de tip mee om voldoende vezels binnen te krijgen, maar wanneer je darmklachten ervaart en al heel gezond eet kan het best zo zijn dat juist deze ‘gezonde’ vezels het probleem veroorzaken of verergeren. 

De meest gebruikte oplossing die regulier wordt ingezet tegen darmklachten zijn vezelzakjes. Ik zal je uitleggen waarom ik GEEN fan ben..

Wanneer jij al gezond eet en voldoende groenten en fruit binnenkrijgt, dan is toevoegen van extra vezels niet de oplossing en gaat dit in de meeste gevallen niet jouw darmprobleem oplossen.

Gevoelige darmen hebben vaak moeite met de spijsvertering, en laat nou net die vezels juist zwaarder zijn voor jou systeem. Ik zeg niet dat je vezels moet schrappen, want deze zijn wel degelijk belangrijk, maar bij een grote groep is dit juist waar meer balans mag plaatsvinden. 

Helemaal bij het gebruik van veel rauwe groenten! Deze bevatten cellulose wat lastig te verteren is en waardoor klachten kunnen ontstaan. 

PRAKTISCHE TIPS

  1. Probeer eens te kijken of het voor jou verbetering geeft als je de groenten goed kookt, bakt, stoomt of wokt.
  2. Verlaag of vermijd de inname van rauwe groenten (bij meer als 500 gram groenten de intake tijdelijk wat naar beneden halen). Kijk wat het effect is na 2 weken.  

Velen mensen met darmklachten zie ik hiermee opknappen! 

Het kan zo zijn dat bij versterking van de darmen ook dit weer beter gaat, maar blijf erop letten dat je groenten op de juiste manier inneemt om de darmen meer rust te geven. 

Dit is voor iedereen anders!

Wat kun je nog meer doen?

Wil jij meer begeleiding of duidelijke stappen om nog verder te kijken?

Start dan met mijn Darmen E-books! Een tweedelige bundel met alles tips, tools, informatie en concrete stappen om volledig jouw darmgezondheid en klachten aan te pakken.

Ook te koop in twee aparte delen.

Op een holistische wijze duiken we de diepte in, krijg je meer inzicht over de oorzaak en verbeteren we jouw gezondheid!

Meer energie, een sterker immuunsysteem, minder tot geen darmklachten en lekkerder in je vel!

START DIRECT HIER!

Heel veel succes!

Liefs, Yvonne

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.