LANG DIËTEN ZORGT VOOR EEN TRAAG METABOLISME

De reden waarom je diëten en/of een (te lang) calorietekort wilt vermijden! 

Met onze dieetcultuur is het heel ‘normaal’ om te diëten en te streven naar perfectie, wat vaak gepaard gaat met minder voeding. Voor de één kortdurend, omdat het helaas niet vol te houden is (hallo jojo-effect), voor de ander langdurend waarbij ook velen gezondheidsklachten op den duur ontstaan.

In beide gevallen zal ook het metabolisme hier een negatief effect van ervaren. Iedere keer als jij minder gaat innemen, gaat ook het metabolisme zich aanpassen. Deze vertraagd en komt op een lager pitje te staan.

Belangrijk…

In alle gevallen kun je deze ook weer positief ondersteunen.

Veel mensen slaan deze kans af! 

Hoe zit dit?

Het lichaam past zich aan ‘de nieuwe’ (mindere) hoeveelheid aan. Zodra je weer meer gaat eten blijft in vele gevallen het metabolisme lager en kom je aan in gewicht.

Vervolgens begint het patroon weer opnieuw en wordt men vaak steeds strenger.  

Dit is precies het patroon wat schildklierklachten veroorzaakt. Het lichaam gaat tegenwerken om te zorgen dat je meer gaat eten en houd vet vast omdat het veilig wil zijn.

Afvallen is dan het laatste wat gaat gebeuren en hormonen, energie en algeheel functioneren gaan achteruit. 

Ook zonder overgewicht kunnen deze klachten ontstaan.

Schildklierklachten worden vaak gelinkt aan mensen met overgewicht, maar dat is precies het probleem. Het zijn vaak juist de mensen die te weinig eten en van de buitenkant ‘gezond’ lijken. Die hele stofwisseling is in de war en het lichaam moet gereset worden.

Een proces waarmee ik veel vrouwen coach binnen het online VIP Traject.

Alles om dit negatieve effect van het metabolisme & de schildklier te voorkomen, zodat jij op langer termijn resultaat blijft boeken.

Een dieet brengt op langer termijn alleen maar negatieve effecten en dat is precies wat ik zelf ook ervaarde. 1200 kcal per dag, 6 x per week sporten en alsnog aankomen.. 

HUH, kan dat?

Het lijkt onmogelijk, maar systemen in het lichaam veroorzaken (helaas) dit probleem.

Het is ontzettend van belang dat je aan de slag gaat met het in balans brengen van hormonen, stress verminderen en voeding op de juiste manier inzetten.

Ook wil je werken aan de mentale gezondheid als dit een rol speelt.

Veel piekeren, een slecht zelfbeeld, onzekerheid, emoties, trauma…

Je kunt het alleen willen oplossen, maar dat gaat meestal niet vanzelf.

Gun jezelf een verbeterde gezondheid en een vrijer leven waarin je een stabiel gewicht behoud, energie hebt en lekker in je vel zit.

Zodat jij onbezorgd keuzes rondom voeding kan maken, geen gezondheidsklachten meer ervaart en kleding kan dragen die je mooi vind.

Ik help je graag binnen mijn 10 weekse online VIP Traject!

Speciaal voor perfectionistische vrouwen die klaar zijn met diëten, al ontzettend lang vastlopen en verlangen naar meer balans.

Minder eetbuien, een stabiel gewicht, meer energie en een goede relatie met voeding zonder dat ze maar één kcal hoeven te tellen.

Ik wil dat ook!

Meer info of vragen? Plan gerust hier een gratis kennismakingscall of stuur vrijblijvend een email.

Liefs, Yvonne

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.