5 tips tegen een opgeblazen buik op vakantie

De vakantieperiode is begonnen en dat betekent dat veel mensen op reis gaan.
Een ander land of puur andere product keuzes die je in de vakantie mogelijk maakt, kunnen leiden tot meer buikklachten als je hier gevoelig voor bent.

Als darm-expert geef ik je graag wat praktische tips om deze vervelende klachten te voorkomen.

1.       Drink voldoende (warm) water en voeg keltisch zeezout toe Zeker een vliegreis zorgt ervoor dat je meer vocht vasthoud. Ook warm weer stimuleert dit extra en kan weleens leiden tot een opgeblazen gevoel. Niet fijn! Voeg daarom een snufje keltisch zeezout toe (neem hier wat van mee). Dit zorgt voor een betere opname van vocht IN de cellen en vult mineralen direct aan. Ook perfect als je mineralen verliest door extra transpiratie. Ook warm/gekookt water kan een fijnere keuze zijn om je buik wat extra liefde te geven. Hoe gek dit ook klinkt, juist met het warme weer. Dit houd je lichaamstemperatuur meer op peil.  

2.       Dry brushing om je lymfe te stimuleren Om extra vocht én afvalstoffen af te voeren, wat helpt om een opgeblazen buik tegen te gaan, kan het super fijn zijn om een dry brush mee te nemen op bestemming. Dit stimuleert je lymfesysteem en helpt om afvalstoffen je lichaam uit te krijgen. Helpt dus ook als je snel vocht vasthoud. Nog eens een extra handje helpen? Doe dan een kuurtje mariadistel. Ook deze ondersteunt dit proces van binnen, met name door de lever te stimuleren.

3 x daags 10 druppels per dag -> shop de mariadistel

*Kortingscode: ‘YVONNE10’ bij Vitakruid *niet gebruiken bij borstvoeding of zwangerschap

3.       Ondersteun de spijsvertering met spijsverteringenzymen Jullie horen mij hier vaker over, want ook buiten de vakantie kan dit voor jou een heel fijn product zijn bij PDS of andere darmproblemen. Het ondersteunt de spijsvertering en zorgt ervoor dat voeding makkelijker in ‘stukjes wordt geknipt’. Hierdoor verbeterd de opname van voeding en voorkom je klachten. Interessant bij snelle reactie op voeding, intoleranties of wanneer je producten in het buitenland eet die je buik niet helemaal gewend zijn.

Maximaal 3 x daags 1 capsule per dag voor de maaltijd innemen -> shop de glutazyme!

*Kortingscode: ‘YVONNE10’ bij Vitakruid
*niet gebruiken bij borstvoeding of zwangerschap

Zelf je spijsvertering stimuleren? Eet in rusttoestand zonder afleiding, haal 3 x diep adem voor je aan de maaltijd begint en kauw minstens 10-15 x per hap. Belangrijkste stappen voor een goede opname.

4.Draag onderweg losse kleding
Strakke kleding is een enorme belemmering. Niet alleen in hoe het letterlijk voor jou voelt, maar ook in hoeverre het lichaam de vrijheid krijgt in circulatie. De buik moet zich goed kunnen uitzetten als het hier behoefte aan heeft. Het kan zelfs de buikademhaling in de weg zitten en deze is juist zo belangrijk voor een meer ontspannen gevoel met voldoende zuurstof. Wanneer dit wordt belemmerd kun je ook een opgeblazen gevoel ervaren.

5.Relax & ontspan
Maak product keuzes waar jij je goed bij voelt, maar je mag ook absoluut afwijken van jouw standaard (voedzame) patroon. Stressen over voeding is wel het laatste dat je gezond maakt. Onrust heeft namelijk effect op de hersen-darm connectie, wat klachten tot gevolg kan hebben. Geniet vooral en pak thuis de draad weer op. Wanneer je jezelf van alles gaat ontzeggen, zal dit zich op een later moment inhalen (lees; overeten of eetbuien). Hierdoor ga je nooit die fijne balans ervaren.

Succes met het toepassen van de tips & geniet onbezorgd van de zomer!

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.