De perfecte manier ook overdag wat extra groenten binnen te krijgen. En geloof mij, daar proef je niks van! Handig om de avond van te voren al te bereiden om vervolgens de volgende ochtend op te eten. De smaak en de structuur zijn zo ontzettend goed. Ook kindjes kunnen hier van smullen.
Durf jij het te proberen?
Ingrediënten:
- 120 courgette
- 40 gram havermout
- 1 el pindakaas/notenpasta
- 1 ei
- 1 tl bakpoeder
- beetje kaneel
- beetje zoetstof/stevia
Toppings die je kunt gebruiken:
- Maple syrup
- fruit
- Granola
- Kokosschaafsel
Bereiding:
1. Snijd de courgette in kleine stukjes
2. Blendt dit in een machine fijn
3. Doe de courgette (groene smurrie ;p) in een kom en voeg hier het ei, pindakaas, bakpoeder, kaneel en zoetstof aan toe
4. Roer dit alles goed door elkaar met een lepel
5. Voeg vervolgens ook de havermout toe en roer dit gewoon door elkaar
6. Zet een pan op het vuur en laat deze warm worden met wat PAM spray, kokosolie of olijfolie
7. Bak de pannenkoeken aan beide kanten op laag vuur goudbruin
8. Maak het af met de toppings naar keuze
Enjoy!
Voedingswaarde per portie (ongeveer 3 pannenkoeken):
Kcal: 292
Koolhydraten: 31 gram
Vetten: 11 gram
Eiwitten: 18 gram
Vezels: 7 gram