Hoe herken je de negatieve gevolgen van een (te) lang calorie-tekort?

Onze schildklier is verantwoordelijk voor alle metabole processen in het lichaam. Denk aan het op peil houden van jouw lichaamstemperatuur, spijsvertering, vrijmaken van energie, verbranding, etc. Een cruciaal orgaan om jouw gezondheid dus op peil te houden.

Veel mensen denken bij klachten aan de schildklier of de gevolgen van een traag metabolisme, alleen aan lichaamsgewicht dat onbedoeld stijgt of daalt, maar er zijn veel meer processen die hiermee in verband staan.

Hypothyreoïdie (zoals in dit geval een traag werkende schildklier genoemd wordt) als gevolg van een te lage energie inname of constant diëten, is iets dat bij veel vrouwen voorkomt, maar veelal niet wordt herkent.

Onder andere deze klachten kunnen ontstaan:

⚡️Constant koud hebben

⚡️Lage lichaamstemperatuur

⚡️Droge huid

⚡️Onbedoeld gewichtstoename

⚡️Haaruitval, broze nagels

⚡️Hoge bloeddruk

⚡️Darmklachten/verteringsproblemen

⚡️Slechte slaapkwaliteit 

Herken jij veel van deze klachten? Dan kan het heel verstandig zijn hier eens dieper in te duiken en het metabolisme te herstellen. Ook hormonen, leverfunctie en immuunsysteem kunnen hier namelijk door beïnvloed worden. Een EMB bloedtest kan jouw hierover meer vertellen, maar veelal zijn ook alleen symptomen leidend om dit te behandelen in één van mijn trajecten. Klik hier voor meer informatie.

In mijn volgende post een aantal tips hoe je hiermee aan de slag kunt gaan ?

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.