Struggles rondom een gezonde relatie met voeding & lichaam

Om mijn relatie met voeding te verbeteren en een energieker lijf te ervaren, moest ik een tijdje geleden meer gaan eten.

Restricties en regels die ik zelf uit het verleden had opgesteld moest ik loslaten. Alleen op deze manier kon ik uit (te) strenge patronen ontsnappen en werd ik langzaam weer mezelf.

✖️Dit was alles behalve makkelijk en iets waar ik continue op gefocust moet blijven. Waar het voor een ander misschien lastig is zichzelf in beweging te krijgen en ‘gezond’ te eten, is het bij mij juist de uitdaging dit te kunnen loslaten en mezelf niet te vooroordelen als het even een tandje minder is.

✖️Voor mij was en is het volledig een controle dingetje. Iets wat ik in de hand heb en daardoor heel makkelijk kan volhouden. Om uit die comfortzone te stappen en stemmen in mijn hoofd te negeren heeft het mij geholpen regels en gedachten dagelijks op te schrijven en bewust af te vragen of het dingen zijn die mij verder helpen of gelukkig maken. Iets wat ik ook vaak in mijn coaching trajecten toepas!

Nog steeds schrijf ik om te voorkomen dat obsessieve gewoontes mijn gedachten overnemen. Het is een proces van vallen en opstaan. 

Voor sommige is een strak afgetraind lichaam haalbaar, voor mij was deze vorm op langer termijn zowel mentaal als fysiek niet gezond! Het feit dat ik altijd in een kcal tekort zat en daarbij veel trainde, zorgt er nu nog steeds voor dat ik daar (lichamelijk) last van heb. Dit proces of deze gevolgen zal ik binnenkort verder toelichten.

Geef het lijf waar het om vraagt, your body needs it! ?

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.