Hormonen in balans krijgen?

Het laatste wat je dan eigenlijk moet doen is anticonceptie inzetten als middel om symptomen te bestrijden. Dit onderdrukt de natuurlijke werking van hormonen. 

Mogelijk dat jij voor PMS klachten, acné, migraine, etc. als advies hebt gekregen om dit te verhelpen door de pil of bijv. een spiraal? ❌ Niet aan te raden, want je stelt het probleem alleen uit door symptomen (tijdelijk) weg te halen. 

Wanneer de wens is hiermee te stoppen (voor bijvoorbeeld een kinderwens) en jij hebt te maken met hormonale disbalans, dan komen mogelijk klachten (terug) of blijft de menstruatie uit.  Lijkt misschien prettig, maar dat is helaas geen goed teken van gezondheid en brengt vaak ook nog eens stress met zich mee. Niet geheel bevorderlijk voor de aanwezige klachten.

Ga daarom al eerder aan de slag je lichaam meer in balans te krijgen. Met of zonder anticonceptie kun je het lichaam zo goed mogelijk ondersteunen. Ook wanneer je dus nog twijfelt te stoppen of dit wegens praktische redenen (?) uitstelt. In één van mijn volgende posts zal ik uitleggen HOE.  

❗️Disclaimer: ik wil hiermee NIET zeggen dat het voor iedereen klachten geeft. Anticonceptie is enorm persoon-specifiek & afhankelijk van ieder zijn gezondheid. ❗️Sommige mensen gaan er ook wel goed op. Er is daarom ook niet één oplossing. Ik wil men alleen bewust maken, zeker wanneer klachten aanwezig zijn en jij niet goed weet wat te doen.

Liefs, Yvonne

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.