Specifieke producten die de darmgezondheid optimaliseren

Welke producten kun je gebruiken om de darmgezondheid te ondersteunen? Ik deel vandaag 7 favorieten! Lees je mee?!

1.       Kurkuma

Speciaal i.c.m. zwarte peper voor een goede opname van curcumine; de werkzame stof. Dit werkt ontstekingsremmend en houd de darmen gezond

2.       Kiwi

Dit bevat pepsine wat (gastro-intestinale) darmprocessen op gang helpt. Daarnaast bevat het vezels (in het bijzonder als je het eet MET schil) en krijg je hier door antioxidanten binnen.

3.       Zuurkool

Een gefermenteerd voedingsproduct wat de darmflora voed. Het bevat tevens vezels en mineralen zoals kalium en magnesium.  valt ook onder de pro-biotische voeding

4.       Witte rijst (basmati of pandan)

Een fijne bron van koolhydraten en makkelijk te verteren waardoor de opname van dit product goed verloopt en geen klachten geeft.

5.       (Rauwe) Honing

Een makkelijk toe te voegen product en perfect om snel energie binnen te krijgen voor bijvoorbeeld na het sporten. Zeker rauwe honing bevat veel natuurlijke verteringsenzymen (diastase, amylase, protease) die de spijsvertering stimuleren.

6.       Ananas

Dit levert verteringsenzymen om voeding goed af te breken. Vooral i.c.m. met vlees (en andere eiwitproducten) of na de maaltijd werkt dit voor veel mensen heel fijn! Het bevat in het bijzonder bromelaïne wat de afbraak van eiwitten stimuleert.

7.       Kokosolie

Een perfect product om in te bakken op een hoge temperatuur (oxideert namelijk niet) en het werkt zowel antibacterieel als ontstekingsremmend. Super helend voor de darmen wat zowel darmflora als darmwand bevorderd. 

Welke product ga jij meer in het voedingspatroon terug laten komen?

Meer van deze direct toepasbare tips? In mijn Mini E-book Darmen lees je nog veel meer. Tevens ook 3 complete voedingsschema’s om de darmen te herstellen en de darmgezondheid te optimaliseren.

Klik HIER voor meer informatie. Succes!

Liefs, Yvonne

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.