Gewichtstoename hoeft niet altijd negatief te zijn!

Wanneer je aan de slag gaat voor een betere relatie met voeding, het verhogen van je metabolisme of het in balans krijgen van hormonen, kan het zijn dat het lichaamsgewicht toeneemt. 

Dit is in sommige gevallen letterlijk nodig om het lijf weer terug gezond te krijgen. 

Het lichaam moet uit de ‘fight or flight’ stand komen. Dit is een toestand waarin het lichaam stress ervaart. Vet is voor het lichaam als ‘veilig’ waardoor gewichtstoename het gevolg KAN zijn. Wanneer het een lange periode te weinig heeft gekregen of veel restricties qua producten heeft gehad, kan dit zich uiten in eetbuien, constante cravings, vermoeidheid/futloosheid, hormonale disbalans, lage vetverbranding, etc.  

Een hogere energie-inname kan deze klachten verhelpen en op den duur ervoor zorgen dat het lichaam weer vertrouwt op een constante inname. 

Gewichtstoename is hierbij dus zeker NIET negatief. Het is juist een teken dat het lichaam weer in balans komt. Ook wanneer er geen ondergewicht aanwezig is. Het lichaam heeft energie uit voeding nodig om zijn functies goed uit te voeren.

Wanneer dit weer goed verloopt zal het lichaam op den duur dit vet ook weer loslaten en is op gewicht blijven een eitje. 

Durf jij écht te kiezen voor gezondheid en ben jij klaar met vervelende klachten? De EMB bloedtest kan veel inzicht geven en de gezondheid naar een hoger niveau tillen. Samen kijken we aan de hand hiervan wat voor jou dé levenslange manier is om dit te bereiken. 

Meer info over de test? Klik Hier!

Liefs, Yvonne

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.