Tips voor het verbeteren van de insuline-gevoeligheid

TIPS voor het verbeteren van de insuline-gevoeligheid, deel 2 (zie hier deel 1 vorige post). 

Waarom is het gunstig als de insuline-gevoeligheid optimaal is? Energie wordt hierdoor naar de cellen gebracht waar het daadwerkelijk gebruikt kan worden. Gebeurt dit niet en heeft het lichaam het idee tekort te komen, dan blijf je een drang naar suikers en voeding ervaren. ‘Te hoge en onnodige’ energie-inname liggen op de loer, de bloedsuikerspiegel verhoogd en hierdoor wordt insuline meer aangemaakt. Indirect heeft dit ook invloed op vetverlies en de vetopslag. In positieve zin wordt vetopslag als energiebron gebruikt.

Hoe kunnen we dit beïnvloeden?

  • Combineer koolhydraten met een vet- en/of eiwitrijk product. Ook hierdoor wordt de opname geremd en blijft de bloedsuikerspiegel stabiel. Vezels zijn hiervoor ook perfect! Combineer avocado in een fruit-smoothie, gebruik pindakaas in de havermout, ongezouten noten door de rijst, etc.
  • Beperk de inname van geraffineerde suikers. Dit laat insuline spiegels snel stijgen.
  • Zorg voor voldoende mineralen in het voedingspatroon zoals magnesium, kalium & natrium, etc. Tekorten zorgt voor compensatiegedrag in het lichaam en dit wil je als stressfactor op het lijf voorkomen.
  • Verminder stress! Grote boosdoener voor vele functies in het lijf, maar ook voor de afgifte van insuline. Cortisol (stresshormoon) concurreert met insuline waardoor deze minder gevoelig wordt.
  • Kaneel! Een bewezen product dat helpt de bloedsuiker te stabiliseren. Dit is bijvoorbeeld ook waarom dit vaak met appel wordt gecombineerd. Niet alleen een kwestie van smaak, ook goed voor de bloedsuikerspiegel.

Ik ben benieuwd of jij één van deze tips gaat toepassen.

Goodluck!

Liefs, Yvonne

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.