Vegan Burrito met kikkererwten en tomatenpuree

Een vezelrijke burrito die super goed verzadigt. Ook kun je creatief zijn met dit recept en groenten naar eigen smaak toevoegen. Tevens zou je (kip)gehakt, biefstuk reepjes of garnalen kunnen toevoegen wanneer je dit mist. Dit maakt de burrito nog eiwitrijker. Ook is het mogelijk leuk de rijst eens te vervangen voor broccoli- of bloemkoolrijst. Geeft je vast wat inspiratie voor meer variatie in de keuken. Succes en eet smakelijk!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 1-2 Volkoren wraps
  • 30-40 gram rijst (ongekookt)
  • 50 gram kikkererwten (uit blik)
  • ½ paprika
  • ½ avocado
  • Klein blikje tomatenpuree, 2-3 el
  • Paar augurken
  • Beetje citroensap
  • Peper/zout
  • Chilivlokken

Bereiding:

  1. Zet een pan met water op het vuur en kook de rijst zoals staat aangegeven op de verpakking
  2. Spoel de kikkererwten met water af in een zeef, neem een pan met olie op het vuur en bak hierin de kikkererwten gaar
  3. Snijd ondertussen de paprika, augurk en avocado
  4. Voeg de paprika toe aan de kikkererwten
  5. Haal de rijst van het vuur en voeg ook deze samen met de tomatenpuree toe aan de pan
  6. Schep goed om en voeg eventueel wat water toe om de tomatenpuree vloeibaarder te maken
  7. Breng op smaak met citroensap, chilivlokken, peper en zout
  8. Haal de wraps tevoorschijn en verdeel de rijst met inhoud hierover
  9. Maak het af met wat avocado en augurk als topping

Enjoy!

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.