Wat is een EMB bloedtest?

In deze blog lees je alles over de waardevolle EMB bloedtest. Ik vertel wanneer je het kunt inzetten, voor wie dit geschikt is, welke klachten vaak aan bod komen, hoe een traject eruit zal zien en wat je ermee kunt bereiken. 

Misschien heb je weleens van de EMB bloedtest gehoord, maar misschien is het ook helemaal nieuw en ben je nieuwsgierig…

De EMB bloedtest biedt namelijk voor velen mensen een nieuwe kans op klachtverbetering en/of verbeterde gezondheid. 

Er zijn namelijk nog steeds een tal van mensen die rondlopen met vervelende gezondheidsklachten en daar geen oplossing voor vinden. Daar moet verandering in komen. De EMB bloedtest biedt hierbij vaak de uitkomst, omdat het onderliggende oorzaken aan het licht kan brengen. 

Een duidelijk holistisch leefstijlplan voor het aanpakken van de oorzaak i.p.v. kortdurende symptoombestrijding. Ik kijk vanuit een holistische visie en maak op basis van de uitslag een advies op het gebied van voeding, rust, beweging, suppletie en mentale gezondheid. Leefstijladvies dat je direct kunt toepassen in de praktijk. 

Waar staat de EMB bloedtest voor en wat doet het?

EMB bloedtest staat voor; Energetisch Morfologische Bloedtest. Eigenlijk is EMB bloedtest dus dubbelop, maar in de volksmond wordt wel altijd over EMB bloedtest gesproken.

Door middel van een Energetische Morfologische Bloedtest kunnen we blokkades, tekorten en verstoringen in het lichaam ontdekken.  

Orthomoleculair diëtist en de EMB

Zelf gebruik ik deze test ook bij veel cliënten binnen mijn trajecten. Het is een enorm waardevolle tool om vanuit daar te werken en specifiek advies op basis van bloedwaarden te kunnen geven. Vanuit een holistische benadering til ik jouw gezondheid naar een hoger niveau en geef ik, als orthomoleculair diëtist, hierop mijn persoonlijke adviezen. Ik werk zelf inmiddels al 5 jaar met deze test en de resultaten zijn ontzettend mooi. Maar liefst 95% van mijn klanten ziet minimaal verbetering van klachten, en het grootste gedeelte van mijn klanten komt volledig van zijn klachten af. 

Ik kan nooit iets beloven en de test is geen wondermiddel, maar ik doe altijd mijn uiterste best om daar waar ik kan al mijn kennis en inmiddels 7 jaar ervaring in het vak te gebruiken. 

Uiteindelijk moet je zelf met de adviezen aan de slag, maar gelukkig zijn mijn klanten erg gemotiveerd en zetten ze zich 100% in. Dit is dan ook in de resultaten duidelijk zichtbaar. 

Voor wie is de EMB bloedtest geschikt? 

Je kunt de test doen wanneer je gezondheidsklachten ervaart en/of benieuwd bent naar hoe jouw lichaam ervoor staat. Zo kun je direct (preventief) aan de slag met jouw gezondheid. Ook enorm geschikt wanneer je via reguliere zorg vastloopt en al van alles hebt geprobeerd. Denk bijvoorbeeld aan onderzoeken via de huisarts of het ziekenhuis, verschillende diëten of andere behandelaars. 

Ik behandel als orthomoleculair diëtist & darm-expert dagelijks vrouwen met darmklachten zoals een opgeblazen gevoel, buikpijn, onregelmatige stoelgang, obstipatie, voedsel gevoeligheden, etc. Ook hormonale klachten zoals moodswings, onrustige benen, hevige bloedingen, uitblijvende menstruatie, hoofdpijn/migraine, rugpijn, cravings, etc. Denk verder aan vermoeidheid/futloosheid, huidklachten zoals acne en eczeem en moeite met gewichtsbehoud. 

Bovengenoemde klachten worden binnen mijn bedrijf behandeld, maar iedereen kan de bloedtest doen. Ook wanneer je gewoon nieuwsgierig bent en extra aandacht aan de gezondheid wilt geven. 

Struggle je al lang met gezondheid?

Dan is dit zeker iets voor jou!

Welke waardes worden er onder andere gemeten bij een EMB bloedtest?

 • Algemene vitaminen, mineralen en spoorelementen 
 • Hormonale verstoringen
 • Bacteriële belastingen
 • Schimmelbelasting
 • Parasietbelasting 
 • Verteringsproblemen 
 • Voedselgevoeligheden/allergieën
 • Stressbelasting
 • Gelukshormoon
 • Neurotransmitters
 • Leverfunctie
 • Pancreasfunctie
 • Schildklierhormoon
 • pH-balans
 • Toxische belasting
 • Virale belasting 
 • Lymfe belastingen
 • Stralingsbelasting

Voedselgevoeligheden:

 • Gluten
 • Tarwe
 • Koemelk
 • Lactose
 • Kippenei
 • Suiker
 • Zoetstof
 • E621
 • Zuivel geit
 • Zuivel koe
 • Soja
 • Varkensvlees
 • Fructose 
 • Histamine
 • Glutamaat
 • Exorfinen
 • Conserveringsmiddelen

Kun je de EMB bloedtest vergelijken met reguliere bloedwaardes via de huisarts?

De EMB bloedtest kun je niet vergelijken met de reguliere bloedwaardes via de huisarts. Vanuit de orthomoleculaire geneeswijze kijken wij op een hele andere manier naar het bloed. Dit is ook waarom uitkomsten van de EMB test van elkaar kunnen verschillen. 

Wat maakt de bloedtest zo waardevol? 

Er worden enorm veel waardes gemeten (je krijgt totaal 17 A4’tjes aan waardes) waardoor je echt het hele lichaam onder de loep kunt nemen. Dit maakt dat ik als therapeut verbanden kan leggen en duidelijker een oorzaak voor het probleem kan vinden, in plaats van het afgaan op puur aangegeven symptomen van mijn cliënt. 

Heb je een verwijzing nodig van de huisarts voor een EMB?

Je hebt geen verwijzing nodig, iedereen kan de test doen. Je krijgt na aanmelding of contact de bloedtest van mij thuis opgestuurd met duidelijke instructies en uitleg. Je kunt dus zelf de test makkelijk afnemen. Vervolgens wordt de uitslag door mij als orthomoleculair therapeut geïnterpreteerd en verwerkt. Dit bespreken we samen in de online consults. 

Het voordeel? Je hoeft dus geen klachten aan te dikken en hebt directe toegankelijkheid tot waardes die je regulier normaal niet zo snel getest krijgt. 

Ik hoef tevens niet alleen af te gaan op aanwezige symptomen, maar kan ook verder kijken. 

Soms komen klachten onderliggend heel ergens anders vandaan dan in eerste instantie lijkt. Dat maakt dat klachten meestal eerder verholpen kunnen worden. 

Krijg je achteraf de volledige uitslag toegestuurd?

Ja, je krijgt een overzicht van de testresultaten waarin de mate van tekorten/verstoringen worden aangegeven. Dit is in mijn praktijk naast het persoonlijke behandelplan en eventueel aangepaste voedingslijst. 

Let op! De EMB bloedtest geeft geen getal waardes met afkapwaardes aan zoals je deze mogelijk van de reguliere zorg gewend bent. Door middel van kleuren wordt aangegeven hoe het met jouw waardes zit. Zo wordt het ook voor jou heel makkelijk om zelf de test te begrijpen. Het is daarbij wel heel verstandig dat je deze uitslag bespreekt met een specialist die jou ook echt kan helpen met het vervolg en de interpretatie van de test. Alleen de uitslag zorgt nog niet dat jij ook van je klachten afkomt. Het is de start van verandering waarna je een behandelplan met de specialist wilt opstellen. 

Hoe gaat het EMB bloedtest traject bij mij in zijn werk?

Bij mij in de praktijk is het gehele traject online. Afstand hoeft dus geen probleem te zijn. Na aanmelding krijg je van mij de bloedtest met instructies en benodigdheden opgestuurd. Alles om de bloedtest te verzenden wordt bijgevoegd. Dit kan gewoon via de brievenbus naar het onderzoekslab. Ook ontvang je een digitale vragenlijst als intake die je voor mij invult.

Na het bloedprikken ontvang ik binnen 2-3 weken de uitslag van het onderzoekslab. Deze werk ik uit en bereid ik voor. In ons eerste online consult bespreken we deze uitslag en geef ik ook direct mijn adviezen. Na dit consult ontvang je alle besproken info via de mail en schrijf ik de adviezen uit in een persoonlijk behandelplan. 

Zo heb je alle informatie en concrete stappen duidelijk op papier. Tevens krijg je toegang tot extra bestanden die ondersteunend zijn aan jouw uitkomsten. 

Na 4-6 weken hebben wij een tweede online consult en bespreken we de voortgang. Waar nodig maak ik aanpassingen en geef ik verder advies. Het is echt de bedoeling dat je de gegeven adviezen eigen gaat maken en volledig kan integreren. Ook met het oog op de toekomst. 

Mijn doel is altijd om dit zo goed mogelijk op de persoon af te stemmen zodat de doelstelling ook praktisch & mentaal gezien haalbaar is. Gegeven adviezen zullen daarom ook overlegd worden in het consult. Gevoelsmatig mag het in mijn ogen ook aansluiten op de cliënt, om zo te voorkomen dat iemand zich niet fijn voelt bij de adviezen of de adviezen te overweldigend zijn. 

Tussendoor kun je mij altijd bereiken. Het is echt een persoonlijk 1:1 traject waarin we nauw contact kunnen hebben. 

Hoe neem je de bloedtest af?

De bloedtest neem je zelf thuis af. Nadat jij je hebt aangemeld ontvang je binnen één werkdag de benodigdheden en instructies inclusief voorbeeldvideo. De bloedtest is een kleine vingerprik waarbij niet zoveel bloed nodig is. Het afnemen van de test zal ongeveer een half uur duren. Het is verstandig de handen goed warm te maken en ook fijn om de test samen met hulp van iemand anders te doen. De bloedtest kan alleen van maandag t/m donderdag worden afgenomen. Dit ivm het onderzoekslab dat in het weekend gesloten is. De bloedtest moet op dezelfde dag van prikken verzonden worden. 

EMB test betrouwbaar?

Aangezien niet alle gemeten waardes in de test wetenschappelijk onderbouwd zijn, wordt de test nog wel eens in een negatief daglicht gezet. Ontzettend zonde, want de resultaten liegen er niet om. Reviews van mijn klanten kun je hier via google vinden, of kijk vooral even op mijn website pagina. Ondanks vele mensen graag een officiële diagnose willen en het daarom meer ‘betrouwbaar’ voelt, kan het aanpakken van de symptomen voldoende zijn om in de praktijk verbetering aan te brengen. Ik kijk daarom graag verder en vind het belangrijk iemand zijn klachten serieus te nemen. Dat staat voorop. 

Jij bent het waard 

Wat ik in ieder geval wil meegeven…

Klachten zijn niet normaal. 

Neem ze niet voor lief en zet jouw gezondheid eens voorop. Veel mensen gaan aan de slag met losse flodders gelezen op het internet, maar vanuit dit traject kan ik jou heel specifiek begeleiden. Ieder lichaam is namelijk anders. Daarom is er ook niet één manier om jouw gezondheid te verbeteren. 

Elk lichaam vraagt zijn eigen voedingsstoffen. Waar nodig kan ik je ook specifiek suppletieadvies geven en dat bespaart een hoop onnodig geld aan supplementen die niets doen of niet goed aansluiten. 

Het wordt tijd dat jij je gezondheid als grootste prioriteit gaat zien. 

Start HIER met het EMB bloedtest traject of lees HIER meer informatie!

>>>Ik wil aan de slag<<<

Vragen? Stel ze gerust via info@yvonnevanhaastregt.nl

Liefs, Yvonne 

Scroll naar boven

Blijf op de hoogte van alle nieuwtjes en kortingen

En ontvang direct 2 gratis kennismodules

Deze site maakt gebruik van cookies voor het optimaliseren van de ervaring.